23
jul

Na de vakantie… een zomerse ovenschotel

Gepost door AnneTanne

Wat ik vroeger na thuiskomst van vakantie altijd zo vervelend vond, was dat je dan snel hals-over-kop weer naar de winkel moet, omdat er niets vers in huis is om een behoorlijke warme maaltijd mee op tafel te zetten.
 
Sinds we een moestuin hebben, doet zich dat probleem gelukkig niet meer voor.
De eerste maaltijd na een reis is hier altijd supervers, want helemaal uit de tuin.
 
Na een verblijf in Italië (een weekje in de Alpen, en nog enkele dagen Toscane) bleven we in mediterrane sfeer met dit snel uit-de-mouw-geschud gerecht:
 
Rooi wat aardappelen, oogst wat uien, wortelen, courgette en een bolletje knoflook… Haal uit je serre een paar paprika’s, en misschien zelfs een aubergine.
Snij wat verse kruiden, bv roosmarijn, oregano… maar het kan natuurlijk net zo goed met basilicum, peterselie…
 
Verwarm de oven voor op 200°
Schrap aardappelen en worteltjes. Snij aardappelen in even grote partjes, de wortelen in dikke schijfjes.
Schil de uien en verdeel ze in halve maantjes.
Doe aardappelen, wortelen en uien in een braadslede, en doe er (flink wat) olijfolie bij. Hussel door elkaar en vermeng met fijngehakte knoflook en roosmarijn (en/of oregano).
Plaats de braadslede in de oven, maar blijf de groentes regelmatig door elkaar husselen.
Snij intussen courgettes en aubergine in schijfjes, en de paprika in reepjes. Na drie kwartier mogen ook die groenten in de braadslede. Laat het geheel nog een kwartiertje verderstoven.
Eventueel afwerken met peterselie of basilicum… Peper en zout is hier voor mij niet bij nodig.
 
Als je dit serveert met een omelet met eieren van je eigen kippetjes, heb je een smakelijke maaltijd, helemaal uit eigen tuin!

Reacties


Plaats als eerste een reactie


Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.