05
nov

Goed om weten!

Gepost door eddygeers

Druiven en komkommers uit de supermarkt bevatten het meeste landbouwgif.!
LEES MEER

Reacties


the666bbq
#1 by the666bbq on november 9, 2010 - 10:32 am

oud nieuws helaas, internationaal wordt vaak naar deze studie verwezen.
Iemand heeft daar een mooi spiekplaatje van gemaakt om aan je winkeltas te hangen (of tegen de frigo, of boven je bed) :
.
En wie de keuringsdienst van waarde een beetje volgt heeft dat ook al zien passeren dat het erg gesteld is met onze mooi glimmende citroenen.
67 pesticiden op niet-bio selder ?? Pesticiden op paprika ?? waarom ? omdat er soms een vlieg op land ??

Maar ja, als we alles aan een halve euro willen hebben in de winkel dan zal het niet anders kunnen zeker ??
Lange leve de moes-achter-tuin !! Lang leve de smaak …

the666bbq
#2 by the666bbq on november 9, 2010 - 10:33 am

hmm, mag geen afbeeldinkje plakken precies ;-)

zo dan maar

elisabeth
#3 by elisabeth on november 12, 2010 - 9:27 am

ja, wakker mijn nostalgie naar mijn ex-moestuin nog maar een beetje aan – om een van de meest valabele redenen. Maar, heb een nu niet meer geheime droom en snode plannen: wil kost wat kost ‘tStad (sta op de 71e plaats op de wachtlijst van de volkstuintjes!) een lapje grond ontfutselen om met enkele vrouwen van allerlei origine aan de slag te gaan. Zien of hier bvb. die Afrikaanse uien, allerlei groentenzaden, het even goed doen met het opwarmend klimaat :-) ja, ik weet het, eco-pollutie, maar ons patatten komen toch ook uit Zuid-Amerika? Het zou een mooi experiment zijn, zo met zijn allen op een lapje grond al kwebbelend allerlei heerlijks kweken – én daarna bereiden. Ofte integratie van migratie in cultureel erfgoed. Alle hulp en ideeën bij de realisatie welkom! (ter info: werk als vrijwilliger voor een intercultureel vrouwennetwerk in Antwerpen Stad)Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.