10
nov

Bladkool.

Gepost door Lieven

Bladkool.
Boeren- of krulkool kennen we allemaal, maar er zijn zoveel meer rassen van dit niet kroppend type kool: al dan niet krullend, van paars, over wit geaderd, tot diverse groentinten; en in diverse hoogtes en bladvormen. Sierlijk genoeg dus, én een waardevolle groente. Door de nauwe verwantschap met de oorspronkelijke wilde kool is dit type immers behoorlijk winterhard, en zit het blad vol vitamines, mineralen en anti-oxidanten. De hele winter door oogst ik blaadjes – lekker rauw overigens, na de vorst – en in de lente produceert elke plant tientallen broccoli-achtige knopjes.
Een kille ochtend met rijm op elk stukje plant? Ik rep me naar buiten, en schiet enkele foto’s van dit moois. Vooral de winterharde koolsoorten komen nu pas tot volle schoonheid. Ze lijken, net als ik, te genieten van dat fijne laagje ijs.

Reacties


Flora
#1 by Flora on november 13, 2010 - 4:40 pm

Kunnen we de foto’s -lekker warm in de zetel- ergens bewonderen?

the666bbq
#2 by the666bbq on november 14, 2010 - 1:58 am

en droog, droog niet vergeten ;-)Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.