Warning: Creating default object from empty value in /var/www/vhosts/moestuinblog.be/httpdocs/wpmu-settings.php on line 45
Persconferentie Week van de Smaak 2010 « Moestuinblog.be
 

14
apr

Persconferentie Week van de Smaak 2010

Gepost door fauna

Gisteren werd in het Maximiliaanpark in hartje Brussel het startschot gegeven van de campagne van de Week van de Smaak 2010.

Een uit de kluiten gewassen perscorps kwam opdraven voor de onthulling van de nieuwe peter. Dat is Wouter Keersmaekers geworden, sterrenchef van het Boechoutse restaurant De Schone van Boskoop. Na een korte speech verrasten Wouter en souschef Bert-Jan Michielsen de aanwezigen met twee sublieme gerechtjes.

Eerst was er tartaar van kalf met gemarineerde rauwe hopscheuten en een coulis van peterselie, daarna volgde geplette bloemkool met handgepelde garnalen en een espuma van zeealgenboter. Voor het bijpassende vocht zorgde Wim Van Leuven, voor wie het Spaanse biologische wijnlandschap geen geheimen meer heeft.

Alle aanwezigen waren in de wolken, inclusief Vlaams minister van Leefmilieu, Natuur en Cultuur Joke Schauvliege. De minister tekende present om de officiƫle openingsspeech te geven van de campagne van de Week van de Smaak 2010.

Na de onthulling van de peter stak minister Schauvliege mee de handen uit de mouwen in de moestuin van het Maximiliaanpark, samen met een aantal kinderen van de Speelpleinwerking in Ganshoren. Samen planten ze er o.a. bloemkool, radijsjes en rucola. Op die manier werd er heel wat aandacht besteed aan het moestuinieren, dat dit jaar een erg belangrijk luik vormt van de Week van de Smaak.

Reacties


Plaats als eerste een reactie


Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.