15
apr

Hoera, het is Donderdag Veggiedag!

Gepost door evavzw

Vanaf nu vind je hier elke donderdag een verrukkelijk vegetarisch recept mét seizoensgroentjes. Elke donderdag is het namelijk  Donderdag Veggiedag! Dit gerecht oogt niet alleen heel feestelijk, het is ook nog eens heel eenvoudig klaar te maken. Succes gegarandeerd!

Gegratineerde cannelloni met champignons, olijven en prei

We vullen de cannelloni met een subtiel mengsel van champignons en olijven. Daarna gratineren we ze, overgoten met een fris preisausje. Het rijstgriesmeel dat we gebruiken om de vulling te binden kun je gewoon in de supermarkt kopen!

Ingrediënten:
650 g champignons
150 g ontpitte zwarte olijven
400 g ui
3 teentjes knoflook
olie
2 tl sojasaus
5 tl rijstgriesmeel
16 cannelloni
1 prei
4 dl sojaroom
1 el citroensap
peper en zout

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Reinig de champignons zonder ze te bevochtigen. Snijd de champignons in schijfjes en hak de olijven. Pel en snipper 300 g ui en 2 teentjes knoflook.
Stoof de ui glazig in wat olie. Voeg de knoflook, de olijven en de champignons toe en laat alles gaar stoven met het deksel op de pan.
Voeg de sojasaus toe en kruid met peper en eventueel nog wat zout. Roer het rijstgriesmeel door het kookvocht zodat alles wat bindt.
Pel en snipper 100 g ui en 1 teentje knoflook. Snipper het wit van de prei. Stoof alles even aan in wat olie, giet de sojaroom erover en kruid met citroensap, peper en zout.
Vul de cannelloni met het champignonmengsel en schik ze naast elkaar in een ingevette ovenschaal. Verdeel de saus erover.
Bak de cannelloni 30 minuten in de oven.

Wat eten we erbij?
Het is leuk om deze cannelloni te combineren met een gemengde groene salade met radijzen (het is overigens de ideale moment om ze te planten).

Dit recept komt uit het geweldige Donderdag Veggiedag-kookboek van Miki Duerinck en Kristin Leybaert. Het is bij EVA verkrijgbaar.

Reacties


Plaats als eerste een reactie


Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.