22
apr

First Lady of the White Garden

Gepost door Flora

Michelle Obama maakte van de tuin van het Witte Huis een moestuin. Ze wordt de eerste presidentsvrouw met een eigen moestuin sinds Eleanor Roosevelt tijdens de Tweede Wereldoorlog: “Ik wil dat ons gezin, onze medewerkers en de mensen die op bezoek komen in het Witte Huis en hier dineren, verse groenten en fruit krijgen voorgeschoteld. Bovendien merk ik bij mijn eigen kinderen dat ze meer groente eten als het ook lekker smaakt” zegt ze.

Het initiatief komt van de vereniging Kitchen gardeners, een wereldwijde organisatie die de gezondheid en het geluk van de mensen wilt verhogen door hen hun eigen voedzaam, lekker en duurzaam voedsel bij elkaar te harken –letterlijk dan. En dat is exact wat wij hier ook willen doen. Zin om mee te doen? blog dan mee en/of plaats de moestuinbanner -of een link van de moestuinblog op je eigen site!

Meer weten over de campagne die vooraf ging aan de eerste spadesteek van Michelle? Klik hier, onderaan vind je een diafilmpje. Waarom zou je zelf geen actie voeren om de perken rond je stadhuis of gemeentehuis tot moestuin om te vormen, met de burgemeester als hoofdtuinier? Ligt er ergens in jouw dorp een saai plantsoen dat kan omgebouwd worden tot pompoenparkje, venkelveld of tomatentuin. Bedenk een actie tijdens de Week van de Smaak en win culinair hoogstaand bezoek van Felix alen, Guy Van Cauteren of Wouter Keersmaekers. Schrijf je in voor 31 mei!

Reacties


AnneTanne
#1 by AnneTanne on april 22, 2010 - 3:11 pm

Een eigen moestuin kan inderdaad een prima middel zijn om kinderen die niet van groenten houden tóch groenten te laten proeven…
En als je dan kiest voor rassen die door hun naam, formaat of kleur kinderen extra aanspreken, is de kans op succes nog groter:
- Klein Duimpje sla
- Worteltjes in drie kleuren
- mini-pompoentjes…

Om meteen al rode spruitjes te gaan kweken is misschien een stapje te snel, maar voor sommige kinderen kan hen dan misschien toch over de brug helpen om die groenten te gaan smaken.

(Toen zoonlief een kleuter was, legden we voor het eerst een moestuin aan. En toen we hem inspraak lieten hebben in de teeltkeuze, was meteen duidelijk dat er ook spruitjes in de moestuin hoorden. Zoonlief behoort echter tot de zeer kleine minderheid van kinderen die spruitjes, witlof en asperges in de top 5 van meest geliefde groenten hebben staan… )Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.