Weekthema

Wij willen weten wat er bij jou leeft! We stellen je hier een vraag over wat groeit en bloeit. Schrijf er een stukje over (ongeveer 300 woorden) en tag het met ‘weekthema’. Wij zoeken de leukste, fijnste, nuttigste of meest verrassende stukjes uit en brengen die extra on der de aandacht. Je hebt telkens twee weken de tijd om een blogpost te kweken.

  • Vraag 6: Zomerzotten. Nu de zomer zijn zenith bereikt en er heel wat mensen zonnige oorden opzoeken, zijn we benieuwd welke zomerzotten er toch naarstig in hun moestuin aan het werken zijn. Heb jij je deze zomer al helemaal laten gaan? Bewijs het dan met een leuke foto! Poseer grappig, ernstig, zwoegend, vermomd of puur natuur temidden van je fiere tuin en plaats het resultaat op de moestuinblog. Een woordje uitleg mag er natuurlijk altijd bij. Je hebt nog tot 31 augustus de tijd om jezelf van je beste kant te laten zien… vergeet je bericht wel niet te taggen met ‘weekthema’. Veel plezier!
  • Vraag 5: Over de heg kijken. Hoe ziet je tuin eruit? Rechte rijen, flirtend met de geometrie & uitgekiende verdelingen, woeste borders, met dialogerende kruiden & planten of een lome serre,  barstend van kleur en smaak? Potten, of lappen grond? Vensterbank of weide? Neem ons mee op een virtuele tour. De geur verzinnen we er zelf bij!
    Je hebt nog tot 15 juli de tijd, vergeet je bericht niet te taggen met ‘Weekthema’.
  • Vraag 4: Schrijf je eigen ‘Ode aan de Moestuin’ De zomerzon brengt bij menig tuinier de liederlijkheid naar boven! Daarom dit keer een speciaal weekthema: componeer een ode aan de moestuin. Dit kan onder de vorm van een sonnet, een vrij gedicht, een lied… zelfs een haiku als u Herman Van Rompuy heet! Je hebt nog tem 23 juni om deze blogpost te kweken! Vergeet het niet te taggen met ‘weekthema’.
  • Vraag 3: Wat was je eerste ervaring met moestuinieren? Ben je nog maar net begonnen of ben je een rot in het vak? Tot welke categorie je ook behoort, een allereerste ervaring heb je al achter de rug. Viel het om de een of andere reden tegen of was het meteen een schot in de roos? Deel je ervaring op de moestuinblog!  Je hebt nog tem 23 mei om een blogpost te kweken (200-800 woorden max)! Vergeet het niet te taggen met ‘weekthema’.
  • Vraag 2: Waar luister je naar tijdens het tuinieren? Hou je van stilte (is het ooit echt stil?), zing je mee, luister je naar klassiek terwijl je anders eerder voor uptempo gaat, heb je een i-pod in met je favoriete nummers, of zelfs eens electie met tuinhits? Je hebt nog tem 9 mei om een blogpost te kweken ((200-800 woorden max)! Vergeet het niet te taggen met ‘weekthema’.
  • Vraag 1: Waarom ben je begonnen met een moestuintje? Waren je motieven van praktische, metafysische, budgettaire, therapeutische, culinaire of andere aard? En oogstte je wat je wou zaaien? Je hebt nog tem 25 april om hierover een blogpost (200-800 woorden max) te schrijven. Vergeet je schrijfsel niet te ‘taggen’ met ‘weekthema’