Wat

De Week van de Smaak in Vlaanderen is een (eet)cultureel evenement dat zoveel mogelijk mensen wil samenbrengen rond smaak en eetcultuur in al hun aspecten. Deze vijfde editie bezorgt mensen groene vingers en vuil onder hun nagels. Moestuinblog geeft ervaren rotten en groene blaadjes een vaste stek op het internet. Naast enkele vaste bloggers biedt de blog een vruchtbare grond voor iedereen die een moestuin heeft of eraan wilt beginnen. Of je nu potten op je balkon zet, een halve hectare bemeestert of met de kinderen tomaten kweekt, je oogst bestaat uit zoveel meer dan alleen groenten en fruit. Bovendien maak je door te bloggen kans op een grote moestuinprijs. Wie naast het bloggen ook een moestuingerelateerde activiteit organiseert tijdens de Week van de Smaak van 11 tot 21 november 2010, maakt kans op een topchef.

kijk bij Win om te zien hoe je dat doet.

De blog bestaat uit 2 grote delen: klik je op het lampje, dan lees je de visies van onze vaste kern moestuinkenners, het hartje brengt je naar de verzamelde blogs van iedereen die tuiniert en zin heeft daarover te schrijven (ik ook? Ja, jij ook!). Het huisje brengt je naar de hoofdpagina, waar kennerschrijfsels en liefhebberblogs verenigd worden.

De Week van de Smaak is een initiatief van FARO. Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed. Historische moestuinen en oude kweekgewoontes behoren namelijk ook tot ons cultureel erfgoed. Regelmatig zullen we kenners aan het woord laten over kasteeltuinen, kloostermoestuinen, de geschiedenis van de groenteteelt etc. Ken jij verborgen tuinen in de buurt met een geheimzinnige of vergeten geschiedenis? Hadden je voorouders een vermaarde moestuinmethode of kweek je oude appelrassen? mail naar moestuin@metsmaak.be