20
sep

Bloembollentijd

Gepost door eddygeers

De (voorjaarsbloeiende-)bloembollen zijn weer volop verkrijgbaar.
Bij de aanleg of inrichting van een moestuin denk je misschien niet direct aan bloembollen, of je staat er misschien niet bij stil dat bieslook en knoflook ook tot deze plantengroep behoren.

Bloembollen kunnen er al vroeg in het voorjaar voor zorgen dat de moestuin er kleurrijk bijstaat.
Je hoeft niet direct aan Keukenhof-toestanden te denken, maar een randje of afboording met witte of gele narcissen lijkt me toch het proberen waard.

Aan de ingang van mijn moestuin heb ik alvast een plekje voorzien voor een grote bos metĀ tulpen ‘Spring Green’.
Zo’n grote hoeveelheid bij elkaar geeft toch altijd het mooiste effect.
Benieuwd wat het wordt…

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on september 30, 2010 - 9:04 am

goed dat je me eraan herinnert dat het alweer zo ver is! in de lege potten en manden ga ik alvast narcissen, blauwe druifjes, sneeuwklokjes (hoewel die niet zo makkelijk aanslaan),planten en ik ga op zoek naar je ‘Spring Green’ tulpen. verheug me al op de lente!
net terug van een wandelvakantie in zuid Toscane. Bij de boer van de agroturismo groeiden zelfs kolen in grote Toscaanse potten. Moet het dus wel lukken met de bloembollen.Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.