27
mei

In de knop gesmoord

Gepost door Lieven

Hmmmmmm: absoluut lekker & helemaal in het seizoen zijn de bloemknoppen van schorseneer & haverwortel (= paarse morgenster). Ik pluk ze de dag voor ze gaan bloeien – elke bloem bloeit overigens maar 1 dag, respectievelijk in felgeel en dieppaars. Een dertigtal bloemknoppen per dag, da’s een mooie oogst – het melksap maakt wel onverbiddelijke vlekken op vingers en vergiet!

Bereiden is simpel: in een bodempje hete olijfolie gooi je alle knoppen, dan wat peper en sojasaus erbij, en dan met het deksel op de pan nog 5 minuutjes zachter laten garen. Onvergetelijke, heerlijke smaak & textuur op je tong!

Idem doe ik met piepjonge tuinboontjes – wanneer de peulen nog maar een vingertje dik zijn; even in mootjes snijden voor ze de pan in gaan – en met de vrij (en ten onrechte) onbekende suikererwten.

Reacties


Frank
#1 by Frank on juni 4, 2010 - 2:12 pm

Lieven,
ik ben er ook gek op, op die scheutjes…Ze zijn trouwens ook heerlijk in combinatie met asperge-erwten (die wel een iets langere baktijd nodig hebben) en jonge scheutjes van bepaalde erwteplantjes (geen peultjes maar scheutjes…), zo is de varieteit ‘dwarf grey sugar’ eentje die heel lekkere scheutjes geeft, niet verrassend smaken ze naar …erwtjes. Ook jonge mashua-scheutes (en blaadjes natuurlijk) passen er wel goed bij, maar ik vind het een beetje zonde om de groeikracht van de plantjes in te perken. En nog eentje voor het vroegere voorjaar: de ongeopende bloemhoofdjes van bunias orientalis zijn een perfect en lekker alternatief voor broccoli (evenals doorgeschoten spruitjes-bloemhoofdjes en andere…)

damon
#2 by damon on juni 26, 2012 - 6:08 am

Do you know that there are many Louis Vuitton Outlet Stores Online,which offer the very cheap fashion items ,like the Louis Vuitton Handbags,Louis Vuitton scarf,Louis Vuitton shoes and so on.But they are not the original items from LVM.