28
apr

Leuven steekt de groene handen uit de mouwen

Gepost door fauna

In Leuven werd het startschot gegeven voor een nieuw project, TuinDelen. De naam zegt het zelf: via dit initiatief kan je een stukje grond delen samen met andere Leuvenaars. Op die manier worden verwoekerde of verdorde stadstuintjes standstuintjes nieuw leven ingeblazen, bijvoorbeeld in park Den Bruul, waar op 16 mei ongebruikte zones tot moestuintjes omgetoverd zullen worden.

Je kan ook je eigen tuin ter beschikking stellen, mocht je zelf geen groene vingers hebben of om mensen die geen tuin hebben toch de kans te bieden om samen met jou heerlijke groenten en fruit te kweken. Wie weet bloeien daar niet alleen mooie plantjes, maar ook mooie vriendschappen op!

TuinDelen gaat uit van Transitiestad Leuven, een organisatie die het hoofd wil bieden aan klimaatverandering en de algemene eco-problematiek op het vlak van landbouw, energie, bouwen, etc.

Voor meer informatie, kijk je best even op de website van Transitiestad Leuven of ga je langs op de Tuindeeldag op 9 mei in Herent.

Reacties


Plaats als eerste een reactie
1 ... 3 4 5


Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.