17
dec

Kerstwensen

Gepost door elisabeth

Komt het door de neerdwarrelende sneeuw die een wit tapijt en stilte in de stad brengt en het leven in slow motion, slow mood en slow food stort?

Een wolk van nostalgie hangt sinds dagen boven mijn hoofd. Gewoon op een ochtend mee opgestaan. Eigen aan deze kerstperiode en het gebrek aan licht?

Het lijkt erop dat onze droom een ecologisch moestuintje te beginnen hier in de stad zal stranden op … gebrek aan grond. Frustrerend als je merkt dat een andere doelgroep (waarvan ik het bestaan gisteren ontdekte) er blijkbaar wél aan geraakt. Maar we blijven verder denken en zoeken, out of the box. En ja, we hebben een plan B: tuinieren in bakken maar zo intensief, vraagt bijzondere zorgen als die op een verharde ondergrond komen. Dat weet ik van mijn pottentuin op het terras. Echt troetelkinderen. Haast iedere dag water en aandacht nodig.

Niet te begrijpen dat een stad zo argeloos omgaat met zijn slapende grond en er zich van afmaakt met de term ‘vervuild’.
Hoe pak je zoiets aan, welke strategie, welke wegen moeten we nog bewandelen? Heb wel hulp vanuit de Stad maar op het enthousiasme voor het ‘pilootproject’ na komt er voorlopig niets uit de bus.

Kan iemand ons helpen ? Heb je suggesties: meer dan welkom!
Of ben ik te ongeduldig en valt er straks, met de eerste prille lentezon, ook plots een lapje grond als laat kerstgeschenk uit de lucht?

Reacties


the666bbq
#1 by the666bbq on december 20, 2010 - 5:23 pm

andere doelgroep ??

elisabeth
#2 by elisabeth on december 21, 2010 - 8:21 am

Geef je mij een stille hint? Ja, er zijn inderdaad een zestal doelgroepen hier in Antwerpen Stad op zoek naar grond, zo blijkt uit mijn onderzoek. Neen, ik ben niet zinnens mijn doelgroep te veranderen: er is grond of er is er geen. Ik ken de vrouwen uit mijn doelgroep waardoor je mislukkingen al een stuk uitschakel. En neen, ik ga de prijs voorlopig niet doorgeven, blijf ervoor gaan. We gaan wel proberen met de zes groepen tot een synergie te komen. Maar… sinds een paar dagen is er hoop voor ons!

Pol de Opruimbol
#3 by Pol de Opruimbol on januari 21, 2011 - 9:53 am

Ik duim voor dat lapje grond dit jaar!
Hou je ook rekening met bepaalde knelpunten?
- Zoals de voorziening van water bijvoorbeeld om op tijd de dorst van het plantgoed te laven? Je kunt ook altijd een aantal lege (regen) tonnen plaatsen om het ecologisch te houden.
- Plekje om tuingereedschap te bergen (?) om jullie hark, spade, kruiwagen e.a. benodigdheden. (om niet alles steeds mee te moeten nemen in de wagen of op de fiets ;-)
Maar wie weet zijn er links of rechts van dat lapje grond ook wel goeie buren!
Ik kruis mijn vingers dat je hoop binnenkort waarheid mag worden!
Succes!

Pol de Opruimbol
#4 by Pol de Opruimbol on januari 21, 2011 - 10:15 am

In uiterste nood, als je het geluk niet zou hebben een stukje terrein ter beschikking te krijgen… een alternatief is guerilla gardening. (Info hieromtrent op deze moestuinblog terug te vinden of vraag eens aan Flora :-)

elisabeth
#5 by elisabeth on januari 24, 2011 - 8:06 am

@ Pol: dank voor je meedenken! veel beloftes totnogtoe maar niets concreet. De aangehaalde punten zijn inderdaad factoren maar voor achteraf en altijd op te lossen.
guerillagardening hebben we als eerste mogelijkheid overwogen maar komt niet in aanmerking: we willen geen kaalgeplukte oogst als we aankomen ;-)Deze post is gesloten