02
dec

stilleven

Gepost door paprika

Daar denk ik aan als ik de sneeuw door het raam zie. Een stil leven… niets te doen in de tuin! Alles bedolven onder een wit sneeuwtapijt! Maar toch de deur uit, de tuin in… kippen en gans eten geven (raar om te zien waar deze dieren overal in de tuin al rondgelopen hebben) hout halen voor de houtkachel zodat wij ’s avonds voor de stoof kunnen genieten van de heerlijke warmte! Genieten van de vruchten van een moestuin doen wij nog dagelijks… rode kool, pompoen, peer, prei, pastinaak, aardpeer, … alles kan nu verwerkt worden in lekkere gerechten! Alleen spijtig van de veldsla… deze is niet uitgekomen…

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on december 3, 2010 - 8:15 am

Heerlijk! echt een sfeerbeeld. lekker kokerellen terwijl de sneeuw naar beneden dwarrelt, een huis vol geuren, ja, daar hou ik ook zo van deze dagen.

Flora
#2 by Flora on december 3, 2010 - 11:42 am

Een fijn tafereel inderdaad.. Ik heb recent ook aardperen ontdekt: zo lekker! Smakelijk en geniet van de vruchten van je tuin (en die veldsla, tja… daar vind ik het toch het weer niet voor)

Thea
#3 by Thea on december 14, 2010 - 12:05 pm

Ik heb ook aardpeer,deze heb ik gebakken met spek.
Het was niet te eten zeer bitter.
Hoe kan dat??
m,vr,groet,Thea

elisabeth
#4 by elisabeth on december 17, 2010 - 7:36 am

wel Thea, ik ben ook niet zo gek op aardpeer. had ze gestoomd en daarna even in een nootje boter gewenteld en licht gebakken maar neen, niet mijn ding. blij dat ik niet alleen ben. Toen belde ik teleurgesteld – want zo blij dat ik er bij mijn bioboer op het buurtmarktje gevonden had – naar de man op de Condruziaanse heuveltop. Hij kookt ze in melk om wit te houden, en maakt er dan een smeuiige puree van. Kan in de soep of in stoemp, vermengd met aardappelen.Deze post is gesloten