28
okt

Week van de Smaak in de moestuin!

Gepost door Flora

De vijfde Week van de Smaak

Bekijk nu het volledige programma van de Week van de Smaak 2010. De vijfde editie vindt plaats van 11 tot 21 november en presenteert maar liefst 1.200 activiteiten in Vlaanderen en Brussel. Het cultureel evenement nodigt iedereen uit tien dagen te genieten van smaak en eetcultuur.

Uiteraard zij er talloze activiteiten die over moestuinen, gezond eten, veggie keuken, ecologische voetafdruk… gaan. Tien dagen vol activteiten overal ten velde om volop van smaak en teeltcultuur te proeven. Musea, kloosters, restaurants, kerken, volkstuintjes, stadhuizen, cafétjes, markten, theaterzalen, … je kan het zo gek niet bedenken!

Kijk wat er bij jou in de buurt te beleven valt. Je kunt zoeken op thema (biologisch leven en eten), locatie, trefwoord (moestuin)… of download de programmabrochure per provincie hier

Laat maar weten welke activiteit jou interessant lijkt!

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on oktober 29, 2010 - 8:41 am

Heb in de bib de brochure van de provincie Antwerpen meegenomen. Opvallend is het aantal activiteiten waarbij met al dan niet oude groenten geëxperimenteerd wordt, vaak in samensmaak met een belgisch biertje en overgoten met een cultureel sausje. Heel verzorgde brochure trouwens met heel veel info en ook recepten. Mijn aangekruiste favoriet? ‘Flamenco del Sur’ waar je tijdens de dans van de Sevillaanse groep Passion y Arte Gitano kan smullen van lekkernijen uit de Spaanse keuken voor een democratische prijs. En aangezien Spanje gastland is, kan het spaanser? Onmiddellijk gevolgd door volxkeuken in ‘tWerkhuys in Borgerhout met ‘Comer, Charlar y Danza’ (eten, tetteren en dans). Heerlijk hoe eten op die manier echt (eet)cultuur wordt. Alle lof voor de organisatoren! Heel fijn concept, verzorgde brochures en info op website. Wat ik wel mis dit jaar, vooral in een stad als Antwerpen: het intercultureel aspect is weggevallen, eten is hét bindmiddel met elkaar. Ook vind ik het biologisch aanbod zwak vertegenwoordigd in onze provincie.Deze post is gesloten