07
jun

Wat mij gezond en op gang houdt (en iedereen mag er op 13/6 naar komen zien)

Gepost door inge

… ’s avonds na het werk nog wat “prutsen” in de moestuin. Ondertussen vloeit alle stress van de dag weg. Om dan nog niet te spreken van de voldoening als je met je oogst de keuken binnenstapt.

Momenteel zijn we druk in de weer, mijn man en ik, want komende zondag (verkiezingsdag) is onze tuin voor het publiek opengesteld van 14 tot 19 uur. Dit gebeurt in het kader van de “Kringlooptuinendag” in Aalst. Een 4-tal “duurzame” tuinen, waaronder 3 met moestuin zijn dan opengesteld. Meer info op www.aalst.be
Onze tuin ligt aan de losweg aan de Apostelstraat. Iedereen is welkom.

Wij willen bij ons zoveel mogelijk laten zien en onze ervaringen delen met anderen. Meer en meer merk ik dat wat niet courant in een supermarkt ligt, ”vergeten” raakt. Sommigen weten zelfs niet goed meer hoe iets eruit ziet vóór het in de winkel ligt. Vandaar dus: in onze moestuin kan iedereen eens met eigen ogen zien hoe boterpeultjes, blauwschokkers, pastinaak, citroen- en olijfkomkommer, kohlrabi, warmoes, … groeien. Bij de meeste groenten leggen we de naam ervan.

We composteren (komende zondag komt een compostmeester in de tuin ook uitleg daarover geven). We gebruiken geen chemische troep. We doen aan teeltwisseling. De laatste jaren passen we ook meer en meer combinatieteelt toe. Planten die mekaar gunstig beïnvloeden (vb uien en wortelen of pompoenen en mais) groeien daarbij  naast of zelfs door elkaar. Slechte buren (vb tomaten en aardappelen) worden uiteen gehouden.

onze moestuin

Deze post is gesloten