19
sep

Eigen oogst in de grootstad

Gepost door Flora

Wat als je niet even de tuin in kunt springen om iets lekkers te plukken / uit te graven om te eten?

Uiteraard plan je dan eerst een pottentuin of vensterbankmoestuin, maar in de tussentijd doe je het zoals op de wandeling een project van de artistieke organisatie Irma firma

“Tijdens de wandelingkammen we de kanaalzone grondig uit op zoek naar al wat eetbaar is: ginko, schoenzolen, viooltjes, duif, schors, schimmels, graan,… Irma Firma reikt een handleiding aan over hoe men smakelijk en voedzaam kan overleven in een grootstad. Tijdens de wandeling kunnen de geplukte ingrediënten meteen worden geproefd. De makers van het project willen vanuit een poëtische en artistieke invalshoek onze visie op de stad in vraag stellen. Want waar je dacht alleen beton en steen te zien, zitten verhalen verscholen van over de hele wereld…”

De tuinier en survivalspecialist redt zich overal!

(Maar toch maak ik liever m’n handen vuil in de tuin!)

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on oktober 2, 2010 - 4:53 pm

Zie ik toch nog goed? heb ik daar 2 wormen in de pan zien liggen?? ik denk dat ik van flexitariër naar volstrekte stadsvegetariër ga :-)
En toch – ondanks mijn pluk- en kweekdrift in de stad – stel ik me vragen bij de graad van pollutie van zomaar wild geplukt groen langs bermen en randen en parken.



Deze post is gesloten