13
mei

verwilderde tuin

Gepost door indiaan

Ik hou van tuinieren maar ik heb ernstige rugproblemen en kan bijgevolg niet alles doen. Ik kan vb. de grond niet bewerken, niet spitten… Ik ben ook alleenstaand dus probeer ik me te beredderen.

Ik hou niet van een tuin met gemilimeterd gras en afgemeten plantenbedden, hoewel ik het wel mooi kan vinden bij anderen. Zelf had ik een droom: ik wilde een tuin met een kersenboom waar ik onder de boom op de grond kan zitten met mijn rug tegen de stam met een boekje. Zoemende insecten rond mij, misschien ook nog wat bessenstruiken, hoog gras, bloemen… Onlangs heb ik, samen met mijn hond een kersenboom en een appelboom geplant. (mijn hond graaft de putten, de rest moet ik wel zelf doen). Ik plantte ook een druivelaar, frambozen, aalbessen, bramen,… Ik zaaide erwtenplantjes, tomaten, wortelen… allemaal door mekaar in het gras, zonder de grond klaar te maken. En wonder boven wonder: alles groeit heel erg goed. Nu heb ik ook nog aardbeienplanten aan de muur gehangen. En ik hing ook kasten voor solitaire bijen en vlinders. Misschien lukt het nog ooit van mijn droom te verwezenlijken: een verwilderde tuin waar ik kan genieten van mijn eigen stukje natuur, midden in de stad.

Ik heb wel nog enkele vragen waarvan de belangrijkste: hoe moet ik ervoor zorgen dat mijn druivelaar stevige vruchten krijgt? Er staan reeds mini-trosjes op. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat ik hem moet snoeien in de buurt van de trosjes, maar ik herinner me niet meer waar juist. Weet iemand van jullie dat?

Reacties


Flora
#1 by Flora on mei 14, 2010 - 2:46 pm

snoeitips kan ik helaas niet geven, we veel lof voor je inventieve acties om je eigen paradijs te veroveren op de wereld! ik ben superbenieuwd om te zien hoe dat er dan uitziet, een anarchistische tuin met erwten tussen het gras, aardbeien aan de muur en een hond-als-tuinman… foto’s?

Lieven
#2 by Lieven on mei 14, 2010 - 8:03 pm

Spitten doe ik ook al jaren niet meer – uit luiheid en gewoon omdat de natuur dat ook niet doet.
Snoei je druif zo: hou één trosje per tak aan, en knip dan op een paar bladeren na dat trosje.



Deze post is gesloten