15
mei

Vrije kippen

Gepost door paprika

Kippen zijn in! Zeker als je ze kan gebruiken om je afvalberg te verkleinen. En zo heb ik er twee rondlopen. Een hen en een haan. Maar ze uit de moestuin houden is niet gemakkelijk. In de winter mogen ze er wel in en alles al eens loskrappen, slakjes zoeken en zorgen voor wat bemesting. Maar als je natuurlijk start met het zaaien en planten dan moeten ze buiten blijven. En dat snappen de kippen nu niet (wat dacht je!)… Tot gisteren! Gewoon de aankoop van een kastanjehouten poortje. Daar kunnen ze niet opzitten en zo over het hek vliegen. Nu nog zorgen dat het kippetje het eitje in het hok legt. Dat is nog iets anders. Ik heb ze al opgesloten in hun hok, en dan legt ze haar ei waar het moet, maar als ze vrij lopen, vind ik het eitje niet terug. Er moet dus ergens in de tuin een nest liggen met een hoop eieren. Zal ik misschien een plaasteren ei kopen om haar duidelijk te maken?

Reacties


Lieven
#1 by Lieven on mei 19, 2010 - 10:39 pm

Ik heb wel een kippenrennetje voor onze twee dames, maar ik heb ze vorige november nog ettelijke vierkante meters bijgegeven door langs de nutteloze betonnen scheidingsmuur nog een heel lang en smal rennetje, van 9 op 0.80 m bij te maken. Gewoon gaas/kastanjehek geplaatst & volop laten begroeien met bessen, kruiden etc.
De kippen volgen me achter hun afsluiting wanneer ik aan het werken ben: ze krijgen wat onkruidjes & slakken & de buitenste blaadjes van de slakroppen.Deze post is gesloten