05
mei

De Moeston

Gepost door coolinary

Met het grootste tuincentrum van België op een steenworp is het niet moeilijk dat zelfs ik gebeten wordt door het groenvirus. Het begon met een kweekkastje op de vensterbank met daarin rode basilicum. Leuk, maar kleine zaadjes worden groot. Verpotten dus.

Bij een volgende bezoek trok een halve wijnton onze aandacht, en die doet nu mooi dienst als ‘moeston’.

Moeston

 

Eerst enkele gaten in de bodem geboord, bodempje gevuld met hydrokorrels en vervolgens aangevuld met potgrond voor kruiden en groenten… en dan terug naar de winkel voor kruiden. En kruiden, die hadden ze er à volonté!

Currykruid

Thijm

Oregano

Citroenthijm

Rode basilicum - Homegrown

Salie

Rozemarijn

De rode basilicum houdt wonderwel netjes stand in de ton, een lot dat zijn groene voorganger niet beschoren was. En nu maar hopen dat de kruiden lekker gaan woekeren. Lekker maar netjes? Misschien kunnen we dat ook zo afspreken!

Reacties


Kaat
#1 by Kaat on mei 5, 2010 - 5:55 pm

oh…. dat is een leuk idee voor op ons terras… hebben kruiden veel zon-uren per dag nodig?? Wat is het minimum denk je?

Flora
#2 by Flora on mei 5, 2010 - 10:55 pm

Moet het eigenlijk een echt diepe ton zijn? ik vermoed van niet aangezien de kruiden zich toch niet oneindig vertakken onder de grond… een diepe schaal moet ook mooi & handig zijn

coolinary
#3 by coolinary on mei 6, 2010 - 12:41 pm

Eerlijk, de ton is uit esthetisch oogpunt gekocht. Geen idee hoeveel uren zon de kruiden nodig hebben, maar bij ons gedijen ze alvast goed. Ik vermoed dat een diepe ton geen must is, maar een kenner ben ik alvast niet te noemen. Onder het motto Trial & Error probeer ik wat ui, en dat lijkt voorlopig – hout vasthouden – aardig te lukken.Deze post is gesloten