30
jan

De oorsprong van de spruitjes

Gepost door walati

Omdat ze het lekkerst smaken bij vriesweer wil ik het nog eens over de spruitkool hebben. Wie wil weten waar de spruitjes zijn uitgevonden, moet het maar eens gaan lezen op mijn blog: http://deaalscholver.blogspot.com/

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on januari 31, 2011 - 7:52 am

schitterend! da wist ik niet. nu weten we meteen vanwaar de franse benaming ‘choux de Bruxelles’ komt. en ja, nooit aan gedacht maar ‘t is verticale teelt. Ze dachten toen wel ecologisch in de stad: productie en consumptie kort bij mekaar. hoe kunnen we het stadsbeleid van vandaag tot die inzichten brengen zodat ze meer braakliggend grond aan de rand van de stad ter beschikking stelt??

walati
#2 by walati on februari 1, 2011 - 7:07 pm

Inderdaad Elisabeth, we zouden beter eens kijken naar het verleden om te zien hoe je een stad ecologisch kan organiseren. Het warme water is al lang geleden uitgevonden. Moest men nu eens massaal verticaal gaan beplanten in een stad: leifruit, klimop, wilde wingerd; …. En misschien kan men onderzoek doen om andere planten, bloemen, fruit en groenten die niet direct klimmers zijn verticaal te gaan kweken via rasters of andere constructies. Genoeg stof om over na te denken.Deze post is gesloten