12
jun

Kerstomatenplantjes verpotten

Gepost door tineke

Ik heb zonet kerstomatenplantjes overgeplant in grotere potten. Wat ruiken die lekker zeg. De planten dus, want er zijn nog geen tomaatjes te zien. Ze ruiken al naar tomaat!

Vooraf:

Nadien:

Maar wat een vragen vooraf: de plantjes zijn nu nog redelijk klein, maar hoe groot zouden ze worden? Hoe groot moet de pot zijn waarin ik ze overplant? En hoeveel van die plantjes mogen er in een pot?

Over de grootte van de potten vind je nog wel informatie op het internet (zie links hieronder), ook al verschilt dat per tomatensoort. Op het zadenpakje stond ‘kerstomaat, honing van mexico’. Op het internet nergens iets over te vinden in het Nederlands. Als iemand een link heeft, krijg ik die graag!

Voor het aantal plantjes heb ik toch mijn plan getrokken. Op de meeste foto’s zie je één plant per pot, maar ik heb ze per twee gezet. Als er een doodgaat, heb ik nog een tweede. En ik heb ook niet zoveel plaats.

De planten staan nogal winderig op mijn balkon. Of is vandaag gewoon een winderige dag?

Duimen jullie mee dat ze overleven en er ook tomaatjes aan komen?

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on juni 13, 2010 - 11:39 am

ze zien er in ieder geval gezond uit je tomatenplantjes en ja het was een winderige dag gisteren en daar hebben we meer last van dan ‘aarde’-bewoners maar ze krijgen toch wat beschutting tegen de muur. hopelijk krijgen ze ook zon. veel plezier ermee!

tineke
#2 by tineke on juni 13, 2010 - 1:26 pm

Bedankt voor je bezorgdheid, elisabeth. Wat de zon betreft: daar krijgen ze allicht iets te weinig van, enkel in de voormiddag tot ’s middags… De laatste foto is in de namiddag getrokken en je kan zien dat de zon op de gevels aan de overkant zit.
Zien of dat genoeg is…

Marc-Antoon
#3 by Marc-Antoon on juni 14, 2010 - 3:10 pm

Fraai!

Flora
#4 by Flora on juni 15, 2010 - 11:27 am

Komaan tomaten!

tineke
#5 by tineke on juni 16, 2010 - 7:45 pm

Oh, mijn tomaten hebben supporters. Geweldig!

Sid Frisjes
#6 by Sid Frisjes on juni 17, 2010 - 3:59 pm

Eergisteren ook kerstomatenplantjes verpot… ’s avonds als ik thuis komt snel al die potten terug in de zon zetten, want net als bij jou genieten ze daar vooral in de voormiddag van. Ook benieuwd of het iets wordt, zeker als ik de jouwe zie die toch wat groter blijken te zijn…

jorieke
#7 by jorieke on juli 15, 2010 - 2:14 pm

Beetje late reactie, maar je kunt de plantjes een stukje dieper planten. Aan de stengel die dan onder de grond zit, komen weer worteltjes. Daardoor staat de plant steviger (kan hij meer wind hebben).

tineke
#8 by tineke on juli 16, 2010 - 2:46 pm

Een goede tip, want ze zijn al eens omgewaaid. Ik denk dat ik ze aan de muur vast moet boren.
Er komen ondertussen wel al tomaatjes piepen!Deze post is gesloten