05
nov

Week van de smaak

Gepost door poldeopruimbol

Op het einde van de zomer oogstten wij in ons schooltuintje heel wat courgetten (ook mergpompoen genoemd of  op z’n Italiaans  zucchina). Ze werden ingevroren in de diepvries. Binnenkort verwennen we de deelnemers aan de bijscholing in de tuin van Bernard en Margriet op woensdagmiddag 17 november met een heerlijke verse courgettensoep.

Binnenkort komt ook de week van de smaak er aan  (11 tot 21 november). Leerlingen en leerkrachten van het Sint-Bernardusinstituut kunnen zichzelf of hun huisgenoten eens gezond verwennen, door  aan de slag te gaan met het onderstaande eenvoudige recept van mevr. Dhelft, leerkracht Gezinstechnieken en Sociaal Technische vorming.

Ook jij kunt thuis aan de slag!

Een heerlijk, eenvoudig soepje:

Wat heb je nodig:

1 ui, 1 courgette, 1 lepel braadboter, 1 liter water, 2 kippenbouillonblokjes,  peper en zout, laurierblaadje, peterselie

Hoe ga je te werk?

- ui pellen en grof snijden

- courgette wassen en in blokjes snijden

- groenten in boter stoven

- water en laurier toevoegen

- 20 min. koken

- bouillonblokjes toevoegen en laurier verwijderen

- soep mixen

- op smaak brengen  met peper en zout

- versieren met fijngehakte peterselie

Smakelijk!!!

En hebben onze leerlingen of leerkrachten  geen zin om zelf te koken? Geen nood! We presenteren verse gratis soep voor onze hele schoolbevolking op donderdag 18 november!

Reacties


Flora
#1 by Flora on november 5, 2010 - 3:54 pm

Njam! Probleem is dat ik met mijn vergiethoofd soms vergeet het laurierblaadje eruit te vissen voor het mixen… :-) extra aan denken dus. Laat het smaken woensdag!