Op het einde van de zomer oogstten wij in ons schooltuintje heel wat courgetten (ook mergpompoen genoemd of op z’n Italiaans zucchina). Ze werden ingevroren in de diepvries. Binnenkort verwennen we de deelnemers aan de bijscholing in de tuin van Bernard en Margriet op woensdagmiddag 17 november met een heerlijke verse courgettensoep.
Binnenkort komt ook de week van de smaak er aan (11 tot 21 november). Leerlingen en leerkrachten van het Sint-Bernardusinstituut kunnen zichzelf of hun huisgenoten eens gezond verwennen, door aan de slag te gaan met het onderstaande eenvoudige recept van mevr. Dhelft, leerkracht Gezinstechnieken en Sociaal Technische vorming.
Ook jij kunt thuis aan de slag!
Een heerlijk, eenvoudig soepje:
Wat heb je nodig:
1 ui, 1 courgette, 1 lepel braadboter, 1 liter water, 2 kippenbouillonblokjes, peper en zout, laurierblaadje, peterselie
Hoe ga je te werk?
- ui pellen en grof snijden
- courgette wassen en in blokjes snijden
- groenten in boter stoven
- water en laurier toevoegen
- 20 min. koken
- bouillonblokjes toevoegen en laurier verwijderen
- soep mixen
- op smaak brengen met peper en zout
- versieren met fijngehakte peterselie
Smakelijk!!!
En hebben onze leerlingen of leerkrachten geen zin om zelf te koken? Geen nood! We presenteren verse gratis soep voor onze hele schoolbevolking op donderdag 18 november!
Njam! Probleem is dat ik met mijn vergiethoofd soms vergeet het laurierblaadje eruit te vissen voor het mixen…
extra aan denken dus. Laat het smaken woensdag!