Het wordt eindelijk zomer en dat betekent weer tijd voor heerlijke tomaatjes! Op Donderdag Veggiedag kan je dit supereenvoudige, maar verrassend lekkere receptje uitproberen. Smakelijk!
Tomaatjes gevuld met pistachenootjes
Ingrediënten voor 2 personen:
150 g gepelde ongezouten pistachenoten
150 g tofu- of seitangehakt
4 kleine tomaten
peper en zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maal de pistachenootjes fi jn en vermeng ze goed met het tofugehakt, peper en zout.
Halveer de tomaten en verwijder het vruchtvlees met een lepeltje. Vul de tomaten met het mengsel en plaats ze op een ingevette ovenschaal.
Bak ze 15 minuten in de warme oven.
Tip: heerlijk met aardappelpuree of gebakken patatjes
© Koken in 30 minuten van Miki Duerinck en Kristin Leybaert te koop bij EVA vzw voor slechts 9,50 euro.
Hoezo, tomaatjes? De onze zijn nog lang niet rijp!