De wissen oogstmanden krijgen het sedert halfoogst zwaar te verduren.
Ze kreunen onder het gewicht van wat we trots en voldaan uit de groententuin de keuken insleuren. Trots en voldaan, maar ook dankbaar.
Voor die rijke oogst aan Good Mood Food zijn we een heel seizoen met hart en ziel in de weer geweest. Meestal hebben we meer gekregen dan we hebben gegeven. Om het evenwicht te herstellen, delen we wat we te veel hebben en composteren de berg organisch materiaal, die het oogsten en opruimen oplevert. Geven en nemen …
De aarde, de lucht en het zonlicht maken ons dag na dag ietsje meer opmerkzaam dat de herfst op kousenvoeten nadert.
Zo loopt het moestuinseizoen op z’n eind, net als de zomervakantie. Ik zal ‘t missen, zoals een jonge knaap zijn eerste vakantielief: vol hartstocht en hunkering.
prachtig stilleven heb je daar op gebouwd met al uw lekkers! en zennige sfeerwoorden. mijn dag bloeit open: dank je!
Deze post is gesloten
mooi Guido. Mooie foto ook.