30
apr

de eerste oogst!

Gepost door kaat

Na maanden van treurig naar buiten staren terwijl de regen en de wind om het huis gierden… na weken van noeste arbeid, 16 kruiwagens koemest onderspitten en mánden vol onkruid weghalen…. is het eindelijk zo ver. Gisteren heb ik voor het eerst dit seizoen geoogst. rabarber. Voorzichtig heb ik van de vijf planten die ik heb staan her en der en steel genomen, getracht de rest niet te  beschadigen… Wat voelde dat goed toen ik mijn tas met eerste schat achterop de fiets haakte..! Onder het trappen al bedacht ik dat het een crumble zou worden. Met Jamie O als leidraad  in 20 minuten een crumble in de oven gezet….. Werd door grote en kleine tafelgenoten prijs gesteld… met voldoende slagroom. Dát dan weer wel! We zijn weer begonnen, dit is waar het om gaat….. kaat
(stukjes rabarber opkoken met 100 gr br basterd en scheutje sinaasappelsap. in keukenmachine 100 boter, 100 br bastsuiker, 4 bollen stemgember en 200 gr bloem mixen. rabarber in ovenschaal, deeg erop, 40 min op 180 graden)

Reacties


Flora
#1 by Flora on mei 1, 2010 - 7:55 pm

ik was daarnet in de tuin van m’n ouderlijk huis: heb daar even de rabarberplant leeggeroofd… ik probeer je recept dus vanavond nog!Deze post is gesloten