Met dit mooie zomerweer haalt de Vlaming massaal zijn barbecue boven. Zo ook deze moestuinblogger!
Ingrediënten (4 pers)
12 lamskoteletjes
120 gr boterboontjes
120 gr princesseboontjes
1 sjalot
1 teentje look
1 klontje boter
2 el honing
2 el soja
½ citroen
1 mespuntje gemberpoeder
Voor de mayonaise:
2 eierdooiers
1 koffielepel zachte mosterd
40 cl olie
peper
zout
2 el currypoeder
1 tl kurkuma
Bereidingswijze
Maak de marinade: meng het sap van ½ citroen, het gemberpoeder, de soja en de honing. En strijk het lamsvlees hiermee in. Laat even rusten.
Kook de boontjes een tiental minuten in licht gezouten water waaraan je een klontje boter hebt toegevoegd. Snipper ondertussen de look en de sjalot fijn en maak de mayonaise. Roer hiervoor de eierdooiers glad met mosterd en zout. Giet er onder voortdurend kloppen met de garde of vork, in dunne straaltjes, de olie erbij, tot de mayonaise indikt. Breng op smaak met peper, smaak en curry als de mayonaise mooi dik en romig is.
Giet af de boontjes af en laat schrikken onder koud water. Meng met de sjalot, de look en de currymayonaise.
Bak de gemarineerde lamskoteletjes mooi rosé op de barbecue en serveer met de bonensalade.