Het is al weer even geleden dat we nog een recept met asperges publiceerden. Daarom deze heerlijke wokschotel!
Benodigdheden voor 4 personen
1 bot witte asperges van250 gr
1 bot groene asperges van 250 gr
250 gr shii-take
200 gr soba noedels
2 lente-uien
3 eetlepels sojasaus
1 eetlepel oestersaus
3 eetlepels witte wijnazijn
2 takjes koriander
2 takjes bladpeterselie
arachide-olie
Bereiding
Maak de witte asperges schoon (de groene zijn van nature zachter, dus bij deze variant is dit niet nodig). Snij de asperges in schuine stukken, doe hetzelfde met de lente-uien en bak ze in arachide-olie aan in de wok. Voeg de shii-takes toe en laat even bakken. Blus het geheel met de sojasaus en de witte wijnazijn. Voeg de oestersaus toe en doorroer alles goed. Kruid de af met peper en de fijngehakte blaadjes koriander en bladpeterselie.
Leg in het midden van een diep board wat noedels die je gekookt hebt in wat lichtgezouten water. Schep er de asperge-wok overheen.
Shii-take is een soort paddenstoel. Kijk maar eens op: http://nl.wikipedia.org/wiki/Shiitake
wat is shii-take?