Het is misschien ongeloofwaardig om in deze tijd, waarin alles op gebied van eten, voorgekauwd aangeleverd wordt toch nog met een probleem te zitten.
En toch.
In mijn serre heb ik nog een pleintje kervel staan. Zaterdag jl. heb ik van een deel hiervan soep gemaakt en die was zeker niet slecht maar om het met de woorden van Sergio te zeggen ‘Ik had er geen wow-gevoel bij’.
Daarom wil ik hier een oproep plaatsen voor het ultieme recept voor kervelsoep.
Op internet zijn veel recepten te vinden maar ik geloof niet dat die ook allemaal al eens echt uitgetest zijn.
Ik heb mij gebaseerd op het recept van de boerinnenbond (boek) en het is niet leuk als je moet toegeven dat de kervelsoep die uit blik komt, toch smakelijker is.
Wie kan helpen?
‘t ja ni meer dan normaal dat de soep uit blik’ lekkerder’ is. Al eens gekeken wat ze daar in stoppen?
soit
soep maken is niet moeilijk
hoe moeilijker het resept
hoe minder het ergens op trekt!!
Kervel soep is dus gewoon soep met extra kervel
ni meer of ni minder
dus je maakt je soep zoals je gewoon bent en voeg daar dan
als ze klaar is rauwe gehakte kervel bij
of je warmt ze de volgende dag op en ze is wel veel lekerder
maar de vitamientjes zijn dan wel al grotendeels verdwenen
soep weetjes
je (andere)groente nat bij in de soep doen
geen mixer maar een passe-vitte gebruiken
en een bio boulion (morga plantaardige boulion)
Marie