08
okt

feest

Gepost door lowimpactman

Zondag 10:10 is een bijzondere dag. Op meer 7000 plaatsen in de wereld zal actie gevoerd worden om de klimaatverandering terug op de politieke agenda te zetten. Voor mensen met een moestuin is een stabiel klimaat natuurlijk ook van belang. Daarom zeg ik:  moestuiniers en klimaatactivisten: 1 strijd. In Gent is er tevens het grote feest van Eva, want die wordt 10 jaar.

En Eva is niet enkel een meisje uit Puurs, maar ook het welbekende Etisch Vegetarisch Alternatief. Sinds 10 jaar ijveren deze mensen ervoor om meer vegetarisch te eten, en ik denk dat ze daar met brio in slagen. Hun campagnes zijn origineel, positief en slagen er in om steeds meer mensen te overtuigen om regelmatig het vlees te vervangen door meer groenten of vleesvervangers. Of je die keuze nu maakt om ethische redenen (bijvoorbeeld omwille van dierenleed of ongelijkheid), omwille van milieu redenen (klimaatverandering, ontbossing..) of gezondheidsredenen (cholesterol, hart- en bloedvaten) dat doet er uiteindelijk niet toe.

Op het feest in Gent zal ook een nieuwe vleesvervanger worden voorgesteld. Beeter is gemaakt op basis van soja en water en heeft als grote voordeel dat het een vergelijkbare textuur heeft als vlees. Voor wie graag meer vegetarisch wil eten, maar toch de smaak en structuur moeilijk kan missen is dit wellicht een goede oplossing. Wel zullen we nog tot halfweg volgend jaar moeten wachten tot het product hier in de winkel te vinden is. Je kan het wel bestellen via de Nederlandse vegetarische slager.

Het feestje van zondag is helemaal uitverkocht, maar als je Eva toch een verjaardagsgeschenkje wil bezorgen kan dit via deze site. Je kan daar zelf aangeven dat je eens een dag wil vegetarisch eten, of voor andere mensen zonder vlees wil koken. Doen!

Reacties


Lieven
#1 by Lieven on oktober 11, 2010 - 10:07 pm

Leve Eva! Al 27 jaar vreet ik vleesloos, en steeds terechter. Nepfrikandel en namaakhesp laat ik meestal aan mij voorbijgaan, maar ik gun ieder zijn smaak.

Earline30JACOBS
#2 by Earline30JACOBS on oktober 28, 2010 - 1:51 am

Cars and houses are expensive and not everybody can buy it. However, credit loans are invented to help different people in such kind of hard situations.Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.