25
aug

Noteer in jullie agenda!

Gepost door eddygeers

Zilverbrakel, Brugse vechter , Rode Ardenner, Huttegemse eend, Ardense voskop… zegt het u niets?  Breng dan zondag 29 augustus eens een bezoek aan de Expo van de Stichting Levend Erfgoed in het Provinciaal Domein in Wachtebeke.
U kan er ondermeer kennismaken met bovengenoemde oude en vaak bedreigde cultuurrassen.
MEER INFO

Reacties


Christine Bonte
#1 by Christine Bonte on augustus 31, 2010 - 9:59 pm

Enkel jaren terug kocht ik 4 hybride kippen. Ze voorzien ons gezin ruim van eitjes en zorgen voor de verwerking van keukenrestjes. Toch wou ik wel wat meer. Ik woon in Sint-Lievens-Houtem, aan de rand van de Vlaamse Ardennen, niet zo ver van Brakel. Vandaar dat ik op zoek ging naar enkele Zilver- of Goudbrakels. Bij de gekende kwekers lukte het niet. Tot een buurman een tiental eieren kon op de kop tikken in Lovendegem. Ze gingen de broeikas in, in maart. Daarna in een couveuse enz.. Nu ben ik de trotse eigenares van twee Zilverbrakel kippen en een Zilverbrakel haan. De vier hybride kippen, waarvan ondertussen twee gestorven zijn, genieten van hun
pensioen.Je moet ingelogd zijn om een reactie te geven.