27
jun

Pollen in de lucht

Gepost door eddygeers

Laten we het eens over de ‘slechte’ eigenschappen van planten hebben!
In deze periode hangen er namelijk behoorlijk wat pollen in de lucht.
Slechte tijden dus  voor mensen die problemen hebben met hooikoorts.
De bloei van vele boomsoorten is weliswaar zo goed als voorbij maar nu komt de bloei bij de grassen er aan.

Dat er geen kruid tegen dit probleem (op)gewassen is, is misschien wat veel gezegd maar bij wat opzoekingswerk viel het me toch op dat er weinig ‘natuurlijke’ of homeopatische middelen tegen te vinden zijn.  (Op de site van A. Vogel vond ik wel dat er tabletten zijn die zijn samengesteld uit zeven heilzame planten, maar ik kon niet achterhalen welke!!.)

Zou het misschien te maken hebben met het feit dat  hooikoorts een vrij nieuw of hedendaags probleem is? Of had men in de middeleeuwen en lang daarvoor ook al last van pollen in de lucht.
Er is recentelijk wel onderzoek naar gedaan en dat heeft  ondermeer aangetoond dat het Groot hoefblad of Petasites officinalis  effect zou hebben bij ondermeer chronische luchtwegenaandoeningen en hooikoorts.

Als ik de mensen die nu met tranende ogen , niesbuien en lopende neuzen rondlopen een hart onder de riem mag steken: u mag gerust kruiden aanplanten in uw tuin. Er zijn er misschien weinig die een oplossing bieden  tegen hooikoorts, maar er zijn er ook geen (of zeer weinig) die problemen veroorzaken.
Voor meer informatie  wil ik hierbij verwijzen naar een goeie website waar je allerlei informatie hierrond kan opzoeken. MEER INFO

Reacties


Flora
#1 by Flora on juni 28, 2010 - 11:48 am

Ik moest onlangs heel hard lachen met iemand de zei ‘blijf met uw pollen van mijn Lief af!’
als ik ’s avonds thuiskom en mijn vriend met rode oogjes zie snuffen, dan hef ik de vuist richting hemel / groensel en scandeer ik deze kreetJe moet ingelogd zijn om een reactie te geven.