17
mei

Tagliatelle met erwtjes, ricotta en parmaham

Gepost door fauna

Er bestaat weinig lekkerders dan verse erwtjes. Heerlijk knapperig, vrolijk groen en o zo heerlijk opgebakken met een beetje ajuin en spek. Het volgend recept is daar een variant op, met een smeuïg groen kruidensausje om er een waar lentefestijn van te maken.

Ingrediënten

voor 4 personen

450 gr verse tagliatelle
150 gr erwtjes
50 gr verse basilicum
10 gr verse muntblaadjes
4 sneetjes parmaham
300 ml melk
150 gr ricotta
2 el olijfolie
1 sjalot
1 teentje look
zout
zwarte peper

Bereiding

Kook de erwten 3 minuten in de melk. Giet door een zeef, zet de melk apart en laat de erwten schrikken onder koud water.

Mix de helft van de erwten samen met de melk, de ricottakaas, de basilicum en de munt in de keukenmachine.

Snij de sneetjes parmaham in fijne reepjes en bak ze aan in wat olijfolie tot ze lichtkrokant zijn. Zet apart.

Snipper de sjalot fijn en fruit aanin wat olijfolie. Voeg de rest van de erwten het fijngehakte teentje look toe. Voeg na 1 minuutje de ricotta-kruidenmengeling toe. Afkruiden met peper en zout en goed roeren.

Kook ondertussen de verse pasta al dente in een grote pot gevuld met licht gezouten water gedurende 2 à 4 minuten. Giet af. Meng onder de saus of verdeel over 4 diepe borden en verdeel daar dan de saus over.

Werk af met de krokante reepjes parmaham.

Reacties


Plaats als eerste een reactie