04
mei

Canneloni van gerookte zalm met asperge en citroenkaas

Gepost door fauna

We zitten midden in de lente, dus is het volop aspergetijd! Dit is een heerlijk en eenvoudig hapje dat je bij een fris biertje of een glaasje witte wijn kan opsmikkelen.

Ingrediënten voor 6 personen:

6 sneetjes Frans brood van ongeveer 1,5 cm dik
4 asperges
2 plakjes gerookte zalm
100 gr roomkaas
1/2 citroen
citroenmelisse
1 tl olijfolie
peper
zout

Bereidingswijze:

Kook de asperges tot ze mooi beetgaar zijn. Snij ze vervolgens in 3 gelijke delen.
Snij elke plak gerookte zalm in de lengte in 3 gelijke repen.
Maak de citroenkaas. Rasp hiervoor wat van de zeste van de citroen, hak wat citroenmelisse fijn en meng beide onder de roomkaas. Kruid af met peper, zout en een vleugje olijfolie.
Besmeer de sneden Frans brood met de roomkaas en zet even onder de grill.
Rol telkens 2 delen asperges in 1 reepje gerookte zalm en leg op elk broodje een canneloni. Besprenkel indien gewenst nog met een paar druppeltje citroensap.

Reacties


Plaats als eerste een reactie