23
apr

Geplette jonge bloemkolen met handgepelde grijze garnalen en espuma van zeealgenboter

Gepost door fauna

Recept van Wouter Keersmaekers, peter van de Week van de Smaak 2010.

Benodigdheden voor 4 personen:

4 kleine bloemkolen, 200g garnalen, 2dl room, 250g zeealgenboter, 3 hele eieren, 1 dooier, peper, zout en citroensap

Werkwijze:

Smelt de boter, voeg 3 hele eieren en een dooier bij de lauwe boter, smaak af met citroensap en peper en zout, doe dit in een sifon en hou het warm (au bain-marie),  kook de 3 bloemkolen gaar in water met zout, prak ze, laat de room half inkoken en voeg de bloemkolen toe aan de room, smaak af met peper en zout, rasp 1 bloemkool zeer fijn, smaak af met peper en zout, doe de geplette bloemkolen in een vorm en schik de garnalen erop, doe de crumble erop, serveer dit met espuma

Reacties


Plaats als eerste een reactie