25
mei

terug in huis

Gepost door paprika

Kefir! Een paar jaar terug heb ik iedere dag een glaasje kefir gedronken maar wegens eens op vakantie geweest te zijn heb ik het kwijt gespeeld. Maar via de zoon staat het terug in mijn keuken. Een bokaaltje met kefir. Wat is kefir nu eigenlijk… moeilijk te zeggen, als je eens googelt vind je al heel wat informatie. Ik voeg er dagelijks melk aan toe en het brokkelt een beetje en het ruikt wat naar zure yoghurt moet ik zeggen, maar het smaakt heerlijk. Ik probeer het nu weer eens tijdje in huis te houden, maar ik ben zeker dat ik het niet zal volhouden. En het is nu niet echt iets waar je van zegt ho zeg dat moet je in huis hebben… nee, het is gewoon kefir en je houdt er van of niet! Als je ooit de kans krijgt om dit in huis te halen… gewoon eens doen en zien of dit je ligt!

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on mei 27, 2011 - 7:06 am

wel, ik heb he nog nooit gekweekt maar koop af en toe een bekertje in de natuurwinkel. kan ik een beetje houden en daar halfvolle of magere melk aan toevoegen. en waar zet ik het spul dan? gewoon in de keuken, ook als het hondswarm is? Lukt dat? heb jij daar ervaring mee?zoals jij erover schrijft, lijkt het een makkie.

Walati
#2 by Walati on mei 30, 2011 - 1:36 pm

Het bewaren moet in elk geval koel gebeuren. In de keuken is te warm.

Hermien
#3 by Hermien on juni 11, 2011 - 7:16 pm

Echte Kefir, dat koop je eigenlijk nergens, dat krijg je! Ik heb er al menig mens blij mee kunnen maken. Kopietje erbij hoe je t verzorgt en je kunt er echt jaren plezier van hebben. Ik gebruik elke dag een glas om eceem in goede banen te leiden en het werkt echt! weckpot met kefir staat gewoon onder in mijn keukenkastje en om de dag zeef ik het uit en doe er dan nieuwe melk op. Eén glas drink ik op en één glas voor de volgende dag in de koelkast, Het kefir zelf moet juist niet koel bewaard want dan groeit het plantje(?) niet goed. Maar met de goede gebruiksaanwijzing is t echt een fluitje van een cent!

paprika
#4 by paprika on juni 27, 2011 - 9:04 pm

ik moet iets bekennen … het is mij niet gelukt om deze kefir voort te zetten… spijtig… ik zal op zoek moeten gaan waar ik het kan vinden …. ik laat iets weten als het zover is!Deze post is gesloten