12
feb

Allemaal de pot op?

Gepost door elisabeth

In de recente nieuwsbrief van VELT vond ik een schitterend ludiek idee, nl. een dubbel functie-gieter waarin we ons ‘vloeibaar goud’ = urine laten vloeien om er daarna onze planten mee blij (?) te maken en te laten groeien in plaats van het achteloos door de wc te spoelen. Het ontwerp van de Zweedse Asa Lövberg vind je op:

http://www.guldkannan.se/english.aspx#/Start/

Ik heb wel zo mijn twijfels over het formaat van de hartvormige opening :-)
En hoe gebruik je dan het vloeibaar goud, dat staat er niet bij. Verdund? En zo ja, hoezeer? Rechtstreeks aan de groenten of enkel voor siergewassen? Iemand ervaring hiermee? Benieuwd!

Reacties


Jorieke
#1 by Jorieke on februari 12, 2011 - 9:39 pm

Ik zie in 1 van de filmpjes dat ze er water bij doet. Maar hoeveel? Wel een top uitvinding! Hahahaha

walati
#2 by walati on februari 14, 2011 - 10:20 pm

Ongelooflijk! Benieuwd of er al iemand ervaring heeft met deze homemade meststof.

the666bbq
#3 by the666bbq on februari 15, 2011 - 1:12 pm

Je zou ervan verschieten hoeveel biologische/biodynamische/bio… tuinders dit al jaren doen (there is a lot of P in Pee). Voor de meesten onder ons (ahum hen ;-) is het gat van een gewone gieter niet zo heel onpraktisch eigenlijk, voor een iet of wat gezonde man moet dat lukken ;-)
Sommigen beweren dat het de enige manier is om een superpompoen te kweken. En de gelukkige eigenaars van een hond hadden ook al gemerkt dat de plasplaatsen eerst even slechter worden maar er dan veel beter uitzien dan de rest ;-)

Gewoon rechtstreeks op de composthoop is trouwens ook een goed idee, beter dan die compostversnellers die je kan kopen (maar koop het toch maar niet).

Hoeveel verdunnen ? zal er ook vanaf hangen hoeveel je gedronken hebt zeker ;-) verdunnen in elk geval want ‘puur natuur’ is niet altijd even welkom…

geen vragen bij stellen gewoon doen, daar in Zweden hebben ze zelfs in sommige dorpen gescheiden systemen voor vloeibaar en vast bruine water, en gaat de urine van het hele dorp naar de planten.

elisabeth
#4 by elisabeth on februari 16, 2011 - 10:32 am

Misschien toch nog eens naar dat mooi hartvormig gat van de gieter kijken want ik ben een vrouw en plas wel niet als man- rechtstaand – maar als een vrouw, zittend :-)
Verdunnen lijkt me logisch, flink wat zou ik zeggen voor mijn plantenbakken. Hoop dat een belgische verdeler de gieter hier op de markt brengt; (vloeibaar) goud mee te verdienen!

elisabeth
#5 by elisabeth on maart 21, 2011 - 2:08 pm

bedankt voor de tip Lieven!Deze post is gesloten