09
nov

mispel miskoop?

Gepost door Flora

De mispels stonden erg goedkoop en exotisch te wezen, dus kon ik niet weerstaan: ik kocht een halve kilo.

Nu vind ik alleen maar receptjes om gelei te maken – maar ik houd daar niet zo van. Hebben jullie andere tips? Stoven? Taartjes? Rauw? Of is de gelei echt zo lekker sat zelfs een matig confituurliefhebber als ik ervan zou houden? Tips dus altijd welkom!

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on november 10, 2010 - 9:39 am

buiten laten liggen tot de vorst er is over gegaan en dan uit ‘t vuistje eten. Gelei vind ik ik ook niet zo lekker. Een mispelboompje is sprookjesachtig en heeft iets oeroud over zich, zoals Eddy eerder al vertelde. De vruchten lokken en lonken maar m.i. kan je er weinig anders mee doen dan zo opeten, wat de recepten ook allemaal zeggen en beloven. Maar da’s persoonlijk :-)

katharinavancauteren
#2 by Katharina Van Cauteren on november 10, 2010 - 12:56 pm

Probeer mispellikeur te maken! Geen idee hoe dat smaakt, maar ik kom wél proeven :-) . Voor het recept (dank u, Google!), zie: http://www.tuinadvies.be/fruit_mispel.htm

Flora
#3 by Flora on november 10, 2010 - 2:18 pm

Een scheutje vlak voor je presentatie op de masterclass? (Leuk dat je ook komt Elisabeth!)

elisabeth
#4 by elisabeth on november 11, 2010 - 10:34 am

wel Katharina, dat lijken mij nu es heerlijke receptjes: mispellikeur trekt me aan – zoals alle zelfgemaakte vruchtenlikeurtjes en het recept van mispelcompote met speculaaskruiden (da’s de vondst!)zou me wel es over de streep kunnen trekken om er opnieuw mee aan de slag te gaan. al zullen het dan ook exotische mispels zijn – zoals die van Flora – want geen mispelboom te bespeuren in mijn buurt.

Thea
#5 by Thea on november 17, 2010 - 12:11 pm

Ik laat mijn mispels gewoon voor de sier op de tafel liggen en voel regelmatig of er één zacht is en dan wordt deze opgepeuzeld,heerlijke smaak naar appel/peer /banaan.
Ik heb likeur van kweepeer gemaakt,heerlijk zie www. kweepeer.nl

Flora
#6 by Flora on november 17, 2010 - 8:02 pm

Maar eet je die dan met schil en al op? ook dat ‘tuitje / kroontje’ vanboven?
Is dat dan zoals sommige mensen een kiwi met schil & al eten?

elisabeth
#7 by elisabeth on november 18, 2010 - 8:22 am

@ Flora: je eet ze met de schil maar zonder kroontje en zonder de dikke pitten binnenin – die spuw je gewoon terug uit. probeer het, heerlijk maar niet teveel ineens van eten: buikkrampen!Deze post is gesloten