06
okt

moestuinen op reis, the sequal

Gepost door the666bbq

We zouden nog eens een herhaalbezoekje brengen aan de moestuinen die we in de Loire bezochten om te zien hoe ze (Villandry, Valmer,..) veranderd waren maar het is anders uitgedraaid. Wel nog eens naar het tuinenfestival van Chaumont-sur-Loire geweest waar we een goed verstopte moestuin vonden die we vorige keer hadden gemist. Een mooie, maar eentje met een verraderlijk waterelement.

chaumont-sur-loire tuinfestival 2010 vegetable-garden

chaumont-sur-loire tuinfestival 2010 vegetable garden

Een op tuinvlak absolute ramp was “de botanische tuin” van Da Vinci in Amboise. Centjes in de zak houden en gewoon doorrijden naar Azay-le-Rideau als je het mij vraagt. In Villandry had ik vorige keer namelijk een affiche zien hangen van “een moestuin in de vorm van een blad”. Wel even opletten want In Azay-le-Rideau heb je meerdere kastelen, het is Chateau de la Chatonnière, die je moet hebben (het kasteel in het dorp is ook niet mis, maar we hebben ons toen een ongeluk gezocht naar ‘de tuin’ want die was er dus niet, niet meer dan een bescheiden parkje maar al helemaal niet die bijzondere potager).
Maar dus zeker een aanrader die Chatonnière. Heerlijk onbekend blijkbaar want in volle hoogseizoen liepen we daar quasi alleen rond en hadden we maar een heel klein beetje verbeelding nodig om ons voor te stellen dat we in onze Engels-italiaanse droomtuin waren geland. Half juni is er zelfs een rozenfestival, hou het in de gaten reisleiders.

rhone-2010 chateau de la chatonniere

rhone-2010 chateau de la chatonniere

Reacties


Pol de Opruimbol
#1 by Pol de Opruimbol on oktober 6, 2010 - 6:02 pm

Zo mooi!!!
En dat alleen nog maar foto. Dat moet echt wel de moeite waard zijn om in levende lijve te gaan bekijken.

elisabeth
#2 by elisabeth on oktober 7, 2010 - 7:14 am

origineel, die hangende pompoenentuin!

the666bbq
#3 by the666bbq on oktober 8, 2010 - 9:52 am

Ik zag die steunen eerder op het jaar bij Villandry ook al (leeg) en toen dacht ik “wat zijn ze hier van plan ?”, dit dus ;-) Bloempotten dacht ik eerst, maar het heeft wel iets … (niet geschikt voor Pink Bananas)Deze post is gesloten