07
jul

Gepost door eluna

mijn pompoenplantjes

Hierboven een foto van één van mijn pompoenplantjes.
Ik was vrij laat om mijn pompoenen uit de zaaien en zit er een beetje mee in dat ze hierdoor te laat zullen rijpen. Ik doe er vanalles aan om hun achterstand in te halen: koeiemest bijgeven, regelmatig besproeien met water, …

Ik ben eigenlijk super benieuwd hoe ver de meeste pompoenplantjes zitten.
Zouden er nu eigenlijk al bloempjes moeten aanzitten?
Verras me met jullie foto’s of info!

Reacties


jorieke
#1 by jorieke on juli 7, 2010 - 8:25 pm

Hij ziet er mooi uit!
Ik heb 1 plant die echt al ontzettend groot is, en meerdere uitlopers maakt (die ik er met pijn in mijn hart zo nu en dan uitknijp). Hij heeft al wel bloemknoppen, maar alleen mannelijke. Er is er nog geen 1 open gegaan.

elisabeth
#2 by elisabeth on juli 8, 2010 - 8:09 am

heel gezond, die pompoenplant van jou! trek je maar niks aan van geen bloem en te laat, ze halen het wel in. Hangt ook wat af van de soort.
ik heb 2 planten in één pot die hard groeien en al 1 vruchtje, iets groter dan een knikker. heb een artikeltje erover klaar maar wacht nog op mijn ‘fotografe’ om het op de blog te zetten. Met (koe)mest zou ik niet te gul zijn maar ik kan het niet wetenschappelijk verklaren, alleen gevoel. Misschien omdat ze dan gaan groeien als wildebrassen en vergeten vrucht te dragen?

karlijn
#3 by karlijn on juli 8, 2010 - 2:30 pm

Hey, hij ziet er mooi uit hoor!! Bij mij zijn ze iets groter maar die krijgen ook heel veel zon (degene met een beetje schaduw doen het trouwens beter). Voor mij het voor het eerst dat ik zelf pompoenen kweek (uit zaadjes van de pompoen van vorig jaar!!!) Ik ben dus erg benieuwd hoe of wat. Er zitten nog niet veel bloemknoppen aan. Hoe herken je de mannelijke/vrouwelijke uit elkaar? En uitknijpen, weet jij daar meer van?? Ik ben benieuwd!!!

jorieke
#4 by jorieke on juli 9, 2010 - 10:44 am

De mannelijke bloemen hebben een lang dun steeltje, de vrouwelijke bloemen zijn al een heel klein pompoentje.
Zolang een pompoenplant 2 of 3 uitlopers maakt, kan je die volgens mij wel laten zitten. Tenzij je een super-pompoen wil van tientallen kilo’s ;) Dan laten ze er maar 1 vrucht aan komen.
Wil je meerdere kleine (smaakvolle) pompoentjes, dan hoef je niet veel te doen. Ja, jong oogsten en lekker eten! (als ze eetbaar zijn).
Mijn plant maakt echter wel 8 of 10 uitlopers, dat is een beetje te gek. Dan wordt het meer plant dan vrucht.Deze post is gesloten