09
jun

Mijn eigen pompoenerie

Gepost door eluna

Nog nooit was tuinieren zo spannend als dit jaar!
Al een paar keer zaaide ik een zakje siervruchtjes (kalebassen) op een verloren stukje grond op de boerderij van mijn ouders. Elke keer opnieuw was ik verrast door de leuke vormen en kleuren. Maar deze winter vond ik in de tweedehandswinkel een boekje over pompoenen en courgetten. De wondere wereld van de pompoenen ging voor me open…

Ik was zo onder de indruk van de vele soorten, kleuren, smaken en evenveel gekke benamingen die tot de verbeelding spreken. Dit ontketende in een queeste van tuincentrum naar tuincentrum op zoek naar zo veel mogelijk leuke soorten pompoen en kalebassen.

Ik had ondertussen mijn zinnen al gezet op een prachtig stukje weiland vlak bij de boerderij. Dit stukje van de graasweide voor koeien omtoveren tot een pompoenenveld bleek geen makkelijke klus. Door de lange nachtvorst liep het andere akkerwerk op de boerderij vertraging op. Mais zaaien is voor mijn vader een zeer grote klus. Het omploegen van mijn stukje moestuin moest dan ook uitgesteld worden tot midden mei.

Alle pompoen- en kalebaszaadjes zitten ondertussen onder de grond. Eigenlijk had ik graag zo veel mogelijk achter glas laten kiemen, maar doordat ik net in die periode ben gaan samen wonen met mijn vriend, is dit er niet van gekomen. Ik hoop dat ik toch nog een mooie oogst mag verwachten.

En nog nooit was ik zo blij met het wisselvallig weer in België. Groei maar plantjes, groei…

De zaadjes zitten net onder de grond

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on juni 10, 2010 - 7:54 am

jaloers van je mooi pompoenveld! hou ons op de hoogte!

Lieven
#2 by Lieven on juni 10, 2010 - 9:15 pm

Ik kweek al tientallen jaren pompoenen – mijn queeste naar de lekkerste gaat onverminderd voort – maar elk jaar weer sta ik kinderlijk versteld van de schoonheid & variatie in pompoenland.Deze post is gesloten