29
mei

Recept vlierbloesemsiroop

Gepost door paprika

Het is nu het moment. Vlierbloesems staan in bloei en dus tijd om deze te plukken. Dit is een recept dat ik gekregen heb van mensen in de buurt en dat ik al jaren met succes toepas. Pluk zo’n 30 vlierbloemen, voeg daar 3 liter water bij, 1,5 suiker, 50 gr. citroenzuuur (verkrijgbaar bij de apotheek, een veilig bewaarmiddel) en 5 citroenen (in schijven). Laat dit 5 dagen trekken (2x per dag omroeren!). Daarna ziften en in flessen bewaren. Dit kan je een paar maanden bewaren in de frigo, maar meestal vries ik er een deel van in. Verdunnen met water en als limonade serveren, maar ook heel lekker als een heerlijk zomers aperitief bij een glaasje koele witte wijn,  of een cocktail met 1/5 siroop, 1/5 gin, 3/5 water/ijs… leg je daar dan nog een blaadje munt of citroenkruid bij en geniet…

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on mei 30, 2010 - 8:59 am

goed dat je mij herinnert aan de vlierbloesemtijd! Verfrissend lekker, ook vlierbloesemlimonade met minder suiker en direct te verbruiken na een dagje trekken. Straks ga ik naar de Dag van het Park in mijn buurtparkje. ‘k Zal es zien wat er al te ritsen valt. Hoewel het regent en je de bloesems best ’s ochtends op een droge zonnige dag plukt voor optimaal aroma.

AnneTanne
#2 by AnneTanne on mei 30, 2010 - 2:05 pm

Dat stond ook op mijn planning… Nee, niet vlierbloesemsiroop maken, daarvoor is het in mijn tuin nog een beetje te vroeg, hier is nog geen enkel vlierbloemetje te zien… Wel een stukje schrijven over het maken van vlierbloesemsiroop…

Ik zal dus elders inspiratie moeten gaan zoeken!

Vanhonacker Marc
#3 by Vanhonacker Marc on juli 13, 2010 - 6:28 pm

Wie kan helpen met mijn probleem? Mijn vlierbloesemsiroop is zodanig aan het gisten dat er reeds een fles is ontploft. Hij ruikt zeker en smaakt niet slecht en schuimt als bier. Kan ik mijn brouwsel nog redden want ik heb maar 9 liter gemaakt…
Dank je alvastDeze post is gesloten