20
mei

Bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

Gepost door kaat
bijen-wolk

hoeveel???

Help! ik ben zojuist verjaagd van mn tuintje! Door de bijen van een tuin verderop! Om kwart over tien ? ineens een zwaar gezoem… Tientallen, honderden nou véle honderden bijen in een keer uit hun kast en in een wolk boven de tuin… Na tien minuten verplaatsten ze zich een tuin dichterbij, toen kreeg ik al de kriebels en ging een eindje wandelen…

bij de buurman

bij de buurman

Om bij terugkomst te ontdekken dat de met zn allen op 50 cm van mijn hek waren neergestreken bij de encyclopedie-buurman in de tuin. Help! waarom blijven ze niet lekker in hun kast?? Ik heb niks tegen vliegende types in de tuin. graag zelfs natuurlijk…. maar dit waren er wel héééél veel!

op de paal

AAAAAAAAAAAAGH!

Ik ben vertrokken. Te bang dat ze ineens zouden besluiten op mn shirt te landen ofzo…. Want wat is er nou bijzonder aan dat paaltje dan?? Gelukkig had ik nog net wat werk verzet. Maar inmiddels dus achter de PC… Morgen weer proberen..

Reacties


Flora
#1 by Flora on mei 21, 2010 - 1:52 pm

Akelig… ik las ooit dat heeldere zwermen er met hun koningin op uit trekken als ze geen nest meer hebben. Gewoon een imker bellen, die zijn erg blij met een nieuwe zwerm in hun collectie!

kaat
#2 by kaat on mei 25, 2010 - 11:12 am

Heb de bijendame vandaag gesproken én haar nummer genoteerd. Schijnt dat er dan een koningin teveel in de kast zat die met de helft van een volk op zoek gaat naar een nieuwe stek…. En dat imkers die zwervende volken inderdaad graag oppikken. Ik begrijp dat er een tekort aan bijenvolken is….

Flora
#3 by Flora on juni 1, 2010 - 1:01 pm

spannend, in ruil een potje honing vragen ;-)



Deze post is gesloten