10
mei

Stadspotters, Hoofdstuk 2

Gepost door stadspotter

We gaan proberen elke 2 weken iets te schrijven. Enerzijds om te vertellen wat we zoal van plan zijn met ons groepje vrijwilligers die de stad een heel klein beetje eetbaarder willen maken en anderzijds om informatie te geven en hopelijk ook te verzamelen over het kweken van eetbare planten.

Wat we van plan zijn: we hebben al 2 workshops gepland in Antwerpen over het kweken van eetbare planten in potten. De eerste gaat door in het Ecohuis, maar is al volzet. Maar gelukkig hebben we er ook al een tweede gepland. Die zal doorgaan op 12 juni om 14u in de coStA op Sint-Andriesplaats in Antwerpen. De workshop is gratis, je hoeft niets mee te brengen. Wij hebben materiaal waarmee we allemaal samen aan de slag gaan. Een grondmengsel maken, potten klaarmaken, zaaien en planten en iedereen mag een eetbaar potje mee naar huis nemen, zodat het goede voedsel zich zo snel mogelijk over de stad verspreid.

De workshops zijn geschikt voor kinderen, volwassenen, ouderen, enzovoort. Voor iedereen eigenlijk.

Verder zijn we ook aan het werken aan een kar die we achter de fiets kunnen hangen en waarmee we met onze eetbare planten de straat op kunnen. We rijden met onze kar naar het Hof van Leysen in de Markgravelei, 2018 Antwerpen tijdens de dag van het Park op 30 mei. We zullen er ook bij zijn tijdens de open tuin dag op 5 juni in het Ecohuis op de Turnhoutsebaan in Borgerhout en op Borgerrio op 26 juni, ook in het Ecohuis.

Geinteresseerd? Laat iets weten via stadspotters@velt.be.

Reacties


elisabeth
#1 by elisabeth on mei 11, 2010 - 9:41 am

Fantastisch! voelde me al een beetje ongelukkig zonder tuin maar tuinieren in potten en bakken is blijkbaar in en hip. Door mijn onbedwingbare drang te zaaien – op 2 hoog bij felle noorderwind, kou en regen – zit ik nu ziek opgesloten met een kanjer van een oorontsteking maar de sla (ja toch wel, gezaaid bij noorderwind) steekt al schattig zijn koppeke boven; en dan heb ik het nog niet gehad over de verrukkelijke vorm en enthousiaste groei van opkomend basilicum aan het keukenraam en al het gewroet en gewriemel in mijn kruidenbakken op terras.Deze post is gesloten