01
mei

Kouseband in bollenland

Gepost door kaat

hm…. een regenachtige zaterdagochtend. Nog eenmaal nalopen of ik niets vergeten ben te zaaien… De kouwe kas op t balkon en mn vensterbanken puilen uit, maar toch….Zal ik dan toch nog één keer Kouseband proberen?? Het lijkt me zo geweldig om weer es echt roti te maken. Daar heb ik als rasechte Rotterdamse nog wel es heimwee naar… De groetenboer hier op t dorp kijkt me vertwijfeld aan als ik om dergelijke dingen vraag. Drie jaar terug moest ie pompoen en groene kool speciaal voor me halen op de veiling! (Dat was dan weer wel aanleiding om het sindsdien zelf te verbouwen op de tuin….) Dus vooruit de Kouseband voorzaaien. Ik heb niet een echte kas op de tuin, meer een hokje dat mn voorganger heeft getimmerd van oude ruiten en een oude deur… Maar t is er warm, als ik t even opruim en draden span zou het misschien kunnen… Kouseband in bollenland, ha! T zou wel een stuntje zijn…. (wordt vervolgd)

Reacties


Flora
#1 by Flora on mei 2, 2010 - 8:20 pm

Wat is in godsnaam kousenband? klinkt heel erg sexy…

kaat
#2 by kaat on mei 3, 2010 - 10:29 am

Ha Flora!

Kouseband is een boon…. Lijkt erg op een sperzieboon, maar dan is de peul vrij dun en wel (ik overdrijf niet) 30 cm lang!! In de stad kon ik ze bij de toko wel krijgen, per bosje, maar hier niet… vandaar t experiment. Ze komen veel voor in de Surinaamse keuken, daar komen ze volgens mij ook vandaan, wacht ik kijk even in de wiki… warempel: (Vigna unguiculata subsp. sesquipedalis)

Wikipedia schrijft ook dat de bloeiende plant in de ochtend opent met een geel bloempje om in de avond te sluiten met een blauw??!! wauw! ik hou je op de hoogte! gr KaatDeze post is gesloten