27
apr

Zaaien,oogsten en koken

Gepost door tony

Sinds een jaar geleden ben ik met een moestuin gestart, voor het eerst in mijn leven. Fantastische ervaring was dat. Rustgevend, economisch en gezond (denk ik toch) – alvast ook een nostalgisch kantje om je eigen gekweekte groenten, meteen in de keuken te verwerken. Ik experimenteer uit de boekenreeks Denk Groenten!

Reacties


Flora
#1 by Flora on april 27, 2010 - 2:27 pm

Had jij het eerste jaar meteen al een grote oogst? Hoeveel tijd zat je zo gemiddeld te ‘wroeten’? Het heeft iets ‘puurs en aards’ vind ik, zo retrogewijs groenten telen ipv ze te kopen.

tony
#2 by tony on april 27, 2010 - 8:22 pm

Meteen prijs, met die oogst. Voor het eerst gestart in maart 2009, in volle grond en de eerste oogst begin Mei (radijsjes-pluksla) en verder gans de zomer (wortelen-raapjes-snijbiet-prei-selder-bosui-boontjes). Verrassend was de tweede zaaibeurt in augustus die dan groenten gaf tot einde november
venkel-altijd nog slasoorten-postelein-spinazie-zelfs nog radijzen-pompoenen-butternuts) – het kon niet meer op : met drie gezinnen hebben we van een stukje grond van 100m2 heel het jaar door groenten kunnen eten.Deze post is gesloten