27
apr

De grote start

Gepost door de vrolijke gieter

Allright, een moestuin. Wat een uitdaging. We gaan ervoor. Ik begon vanavond met… bloemen! Zonnebloemen meer bepaald. Dat om de overgang niet te groot te maken en mijn groene vingers wat op te warmen. Afgelopen weekend kocht ik 2 verschillende soorten zonnebloemen. Vanavond heb ik potjes gemaakt van krantenpapier (heel ecologisch!), de zaadjes erin gestopt en veilig op de grond gezet aan het grote raam. Ik laat ze dus eventjes de kans om achter glas veel energie op te doen. Wordt ongetwijfeld vervolgd…

Reacties


Flora
#1 by Flora on april 28, 2010 - 12:15 am

Heb je toevallig een foto van de potjes? bij mij eindigt dat gegarandeerd met aarde overal… of is dat met plakband? plant je daarna de potjes met papier en al in de grond? (ik had gehoord dat dat met eierdoosjes kon, maar inderdaad, met krantenpapier, vergaat ook?)

AnneTanne
#2 by AnneTanne on april 29, 2010 - 3:08 pm

Ik heb me dit jaar ook voor het eerst aan de krantenpotjes gewaagd…
Enne Flora, daar komt echt alleen krantenpapier aan te pas, geen lijm, geen plakband, nihil…
Op deze site vind je een leuke uitleg over hoe het kan…
De Wiltfang heeft zelfs een mooie houten
potjesmaker te koop, maar ik maak kleine (zaai)potjes met een lijmstift (2 cm doorsnede) als basis, en wat grotere verspeenpotjes met een recht glazen potje (doorsnede 4.5 cm) als basis.
De ‘truc’ is op het oog leren inschatten hoeveel van het papier je nodig heb om als bodem naar binnen te vouwen.

AnneTanne
#3 by AnneTanne on april 29, 2010 - 3:10 pm

Oeps… Foutje met de links… Maak klikken op de eerste regel geeft de eerste link, klikken op het laatste woord van de tweede, en dan kom je bij de Wiltfang terecht (en dat is een internetwinkel met prachtig mooi – en degelijk – tuingereedschap, dat zoals veel mooie en degelijke dingen wel zijn prijs heeft…)

de vrolijke gieter
#4 by de vrolijke gieter on april 29, 2010 - 5:25 pm

@Flora: Foto’s volgen binnenkort!
@AnneTanne: bedankt voor de tip dat het ook zonder plakband kan. Ik ben een echte starter (maar gebruikte wel maar een heel klein stukje plakband!).Deze post is gesloten