22
apr

Frambozen vermeerderen

Gepost door buitenskamers

Zo heb je er drie, zo heb je er dertig.
De drie herfstframbozen die bij ons in de tuin staan, hebben ineens gezelschap gekregen van een heel woud van miniframboosjes.
Het blijkt dat worteluitlopers dé manier zijn waarop frambozen zich kunnen vermenigvuldigen. Nu was er nog plaats langs de draden waar de eerste frambozen stonden. We kunnen dus stekken nemen van de worteluitlopers en ze weer netjes in het gelid plaatsen.
De frambozen waarvoor we nog geen onderdak hebben, kunnen we oppotten en mogeljik ergens anders in de tuin zetten.

Reacties


AnneTanne
#1 by AnneTanne on april 23, 2010 - 9:32 am

Oeps ja… Frambozen zijn inderdaad van die guerilla-planten die graag ondergronds gaan!
‘t Kan daarom belangrijk zijn, om ze meteen daar te planten, waar een beetje woekeren niet meteen een probleem hoeft te zijn. (Lees: plant ze niet zoals wij aan de rand van je moestuin, waar ze het volgende jaar hun best doen om meteen een heel bed te veroveren!)Deze post is gesloten